VIDEO / Dva mladića iz Visokog podnijela krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika!

Na osnovu jučerašnje izjave Milorada Dodika u kojoj je rekao kako muslimanska djeca ne mogu ići u škole sa srpskom niti imati zajedničke udžbenike, mladići iz Visokog, Tarik Halilović i Vernes Babić su podnijeli krivičnu prijavu zbog kršenja Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine i to dijela raspirivanje nacionalne, vjerske i rasne mržnje.

“Dosta nam je priče, ispraznih djela i saopćenja političara. Mi želimo da radimo.” izjavio je Vernes Babić.

“Ovo je jasno kršenje zakona države Bosne i Hercegovine i ne želimo da kao ostali političari sjedimo i pišemo saopćenja i statuse na Facebooku nego želimo da napokon živimo!” zaključio je Tarik Halilović.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.