NaslovnicaLokalne Teme(VIDEO) Dr. Z...

(VIDEO) Dr. Zo feat. Armen – “Biblioteka”, singl za Svjetski dan knjige

Dženan Hodžić, poznatiji kao Dr. Zo predstavlja svoj novi singl na kom je radio sa dugogodišnjim prijateljem Armenom Strikovićem. Kako nam otkrivaju, početak ove lijepe i pomalo neobične muzičke priče, desio se u Gradskoj biblioteci “Visoko”. 23. april se obilježava kao Svjetski dan knjige. UN-ova organizacija za obrazovanje, nauku i kulturu UNESCO, obilježava ovaj dan uz pomoć brojnih izdavača, bibliotekara, učitelja i stručnjaka za komunikaciju. Svoj doprinos podsticanju mladih na čitanje, te promovisanje izdavaštva i zaštitu intelektualnog vlasništva dao je i Dr. Zo u saradnji sa Gradskom bibliotekom Visoko.

“Početak ove lijepe, pomalo neobične muzičke priče, desio se upravo u Gradskoj biblioteci Visoko. Tu smo snimali i spot za pjemu. Ideja za spoj knjige i muzike nametnula se u pokušajima da se obilježavanje jubilarnih 75 godina visočke ustanove obilježi tako što će se izaći iz ustaljenih okvira obilježavanja jubileja”, rekao je Dr. Zo.

Dženan Hodžić napisao je tekst za pjesmu koja će možda i odudarati od njegovog dosadašnjeg repertoara. Na izradi muzike i aranžmana Hodžić je udružio snage sa talentovanim Midhatom Uzejrovićem. Višeznačna poruka koju nosi pjesma je poruka koju inače svaka biblioteka njeguje u svojoj primarnoj misiji. Cilj je bio da se javnosti pošalje poruka i putem drugačijeg medija: rap muzike!

Pjesma je premijerno izvedena u sklopu obilježavanja pomenutog jubileja, a nakon samo dva mjeseca, uz podršku Gradske uprave Visoko, urađen je i spot. Kompletan spot snimljen je među policama, a ženska ekipa koju možete vidjeti u spotu je kolektiv Gradske biblioteke Visoko.

“Nadam se da će poruka koju odašilje ova pjesma doći do mnogih, da će navesti na umni “napor” one koji od njega bježe, ali i da će izazvati pozitivne reakcije”, zaključuje Dr. Zo.

Singl “Biblioteka” poslušajte u nastavku!

Visoko.co.ba/Hayat production

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.