SportNogomet(VIDEO) Dokumentarni film "Ispunjeni snovi" dostupan na YouTubeu

(VIDEO) Dokumentarni film “Ispunjeni snovi” dostupan na YouTubeu

„Ispunjeni snovi“ je film o dječaku koji je sanjao fudbalske snove šutirajući loptu u zid u rodnoj Vlasenici. Iako mu je život priredio sve okolnosti za neuspjeh, dječak je uspio ne samo da ispuni svoje reprezentativne snove nego i da postane napadač koji je ostavio neizbrisiv trag u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Napadač koji je pridobio veliku ljubav navijača i osvojio srca svih Bosanaca i Hercegovaca.

Ovo je dokumentarni prikaz historijskih trenutaka u kojima su Vedad Ibišević i njegovi suigrači iz nacionalnog tima donosili radost cijeloj Bosni i Hercegovini.

Film govori o Ibiševićevim počecima i njegovoj reprezentativnoj karijeri, posebno se fokusirajući na historijsku utakmicu u Kaunasu te na podjednako važan meč protiv Argentine na kultnoj Marakani, na Svjetskom prvenstvu 2014. godine.

Pored Ibiševića, u filmu o historijskim trenucima bh. fudbala govore Emir Spahić, Edin Džeko, Zvjezdan Misimović, kao i ostali saigrači iz tog perioda.

Film je sniman tokom prijateljske utakmice Bosne i Hercegovine i Crne Gore, 28. maja 2018. godine, na kojoj su se od reprezentativnog dresa zvanično oprostili Vedad Ibišević, Emir Spahić i Zvjezdan Misimović.

Režiju „Ispunjenih snova“ potpisuje Jasmin Omerika, a sam film bi se mogao opisati kao svojevrsni nastavak prvog dokumentarca o Vedadu Ibiševiću, „Ovo je moja priča“, koji je režirao Slovenac Domen Smerdel.

Ibiševićeva životna priča svakako ne može stati u jedan film. Ipak, dobra je prilika da se još jednom prisjetimo trenutaka ponosa kada je cijeli svijet gledao otvaranje Svjetskog prvenstva i momke u plavim dresovima kako se suprotstavljaju Mesiju i moćnoj Argentini.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE