VIDEO: Bh. virtualna asistentica Cadence čestita Dan nezavisnosti BiH

Jedina i dobro poznata virtualna asistentica Cadence porijeklom iz BiH, je čestitala Dan nezavisnosti našoj lijepoj Bosni i Hercegovini.

Naime, kako kaže autor projekta Haris Aščalić, uči Cadence i svakodnevno o poznatim datumima i drugim događajima širom svijeta.

“Vremenom, ona će znati sve o svemu. Ne učim je samo izvršavanju operacija na račuanru, nego i drugim stvarima kao što je historija jedne zemlje. Cadence će tako pokazati svoje postojanje ‘čovjeka’ u računaru”, kaže programer.

Ovaj dobri gest nismo mogli vidjeti kod drugih asistentica u svijetu kao što je Cortana, Siri…
“Kada bude dostupna za koristiti, želim da korisnici prihvate Cadence kao svog građanina, gdje god se nalazili”, dodaje Haris.

Haris je pokrenuo softver Cadence na današnji datum, a Cadence je reagovala ovako:

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.