(VIDEO) Akcija SETUP-a za ljepši Stari grad Visoki

Građani Visokog su u nedjelju dolaskom na srednjovijekovni Stari grad Visoki, “upalili baklju” i očistili pristupni put do temelja Starog grada. Simboličnim polaskom sa Kraljevca (naselje u Visokom) skrenuli su pažnju na bitnost ove lokacije za državu i Visoko.

“Alarmantno je da mi nismo svjesni da su na ovom prostoru živjeli bosanski banovi, kraljevi, plemići. Nisu oni slučajno izabrali ovaj prostor odakle su donosili najznačajnije odluke za budućnost i razvoj države. Niko nas neće cijeniti dok mi koji smo u Visokom ne postanemo svjesni odgovornosti i značaja prostora gdje živimo. Mi smo nedjelju proveli drugačije. Mi smo odali poštovanje Bosni i našem porijeklu. Mi imamo viziju kako naš grad i društvo treba da se razvija. Mi ostavljamo smijernice i markiramo lokacije kojima se kao društvo moramo posvetiti. Ovo je jedini ispravan put. Hvala Zavičajnom muzeju Visoko, Gradskim grobljima Visoko. Za kraljevski grad, za Visoko-grad 21. vijeka”, poručili su iz SETUP-a.

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.