VGT osiguranje obezbijedilo boravak u Reumalu za penzionere iz Visokog

“Ako pogledate spiskove penzionera koji čekaju na subvenciju države, a kako bi ostvarili svoja prava na odlazak u banjska lječilišta, vidjet ćete da nažalost većina njih čeka godinama na ostvarenje istog, a neki nažalost nikad i ne dočekaju. Stoga sam izuzetno sretan što smo u mogućnosti ovim činom i upravo na ovaj način pomoći populaciju koja je ionako po svim parametrima na margini društva”, istakao je prilikom potpisivanja ugovora Halim Zukić, direktor VGT osiguranja Visoko.

“Prvi put da ovako organizirano dolazi veliki broj penzionera u Reumal u okviru rehabilitacijskog programa, koji će u mnogome pomoći ovoj populaciji. Prema iskustvu penzioneri znaju da će njihov boravak ovdje ako ne produžiti, onda sigurno poboljšati kvalitet života”, riječi su Eldana Lokmića, direktora Lječilišta Reumal u Fojnici.

“Ovo je poseban aranžman i jedinstven način organizacije boravka naših članova Udruženja u Reumalu. Ja se u njihovo ime zahvaljujem g. Halimu Zukiću koji prepoznao naše potrebe i odgovorio na njih”, istakao je Refik Mušija, predsjednik Udruženja penzionera Visoko i Skupštine penzionera ZDK, te izrazio nadu da će inicijativa Zukića motivirati i druge privrednike koji su u mogućnosti na ovakav ili sličan način pomoći penzionerima.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.