Veliki uspjeh jahača KK “Vilenjak”

Dana 16. i 17.07.2022. u Konjičkom centru Evago u Zagrebu održan je međunarodni turnir u preponskom jahanju EVAGO SUMMER SHOW 2022, na kojem su nastupili i jahači iz Bosne i Hercegovine. Jedanestogodišnja članica KK Vilenjak Visoko, Alamea Lynn Brdar ostvarila je odličan nastup sa svojom kobilom Princess, na utakmicama visine 60 cm, koje je završila perfektno bez kaznenih bodova. Pored Alamee na utakmici visine 60 cm, odličan nastup je imala predstavnica KK Basquil Sarajevo, desetogodišnja Ajša Kazazović, koja je parkur završila bez kaznenih poena u dozvoljenom vremenu i ostvarila plasman.

Naša petnaestogodišnja Iman Muftić, članica KK Basquil Sarajevo je imala jako zapažen nastup sa svojim grlom Oskar na visinama 80 cm i 90 cm, koje je završila bez ijednog kaznenog boda i ostvarila plasman u četiri utakmice turnira. Iman je sa svojim grlom Princ of Cibale uspješno završila parkure od 1 m, 1.05 m i 1.10 m, što je za njen prvi nastup na međunarodnom turniru izuzetan uspjeh i vrijedno iskustvo.

Na kraju ćemo spomenuti i Džana Imamovića, član KK Vilenjak Visoko, koji je sa svojih 16 godina pokazao kako se predstavlja Bosna i Hercegovina u Evropi, te je pored uspješnih nastupa sa Princess na utakmicama visine 60 cm i 80 cm bez kaznenih poena ostvario plasman, postigao je izuzetan uspjeh sa svojim grlom Baltazar na utakmici visine 110 cm, osvojivši treće mjesto, što je ujedno i najveći ostvareni rezultat na toj visini za Bosnu i Hercegovinu na međunarodnim turnirima u EU.

Treba napomenuti da je po prvi put zapažene rezultate ostvarila i simpatična kobila Princess, koja je uzgojena u Bosni i Hercegovini. Za veliki rezultat naših takmičara treba se zahvaliti Konjičkom centru Majerling iz Varaždina i treneru Filipu Rožmariću, koji je spremao naše konje i jahače.

KK Vilenjak

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.