Veliki petak u hramu svetog Prokopija u Visokom

512

U nedjelju je najveći i najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs. Tim povodom služena je večernja služba u u hramu svetog Prokopija u Visokom. Sveštenik Marko Jakovljević tim povodom je rekao:

– “Ovo je najveći praznik koji se naziva još i praznikom nad praznicima. Njemu prethodi sedmonedjeljni post koji svi hrišćani poštuju i sedam nedjelja se priprema za Vaskrs. Sam praznik vaskrsenje Hristovo za srpski narod i za sve paroslavce koji taj praznik poštuju mi bez tog praznika ne bi doživjeli spasenje jer ovaj praznik karakteriše to da svi hrišćanski vjernici kojima je Hristos obećao da se nadaju da je to istinska vjera jer je on svojim vaskrsenjem potvrdio, a pravoslavni rod izbavio od grijeha, smrti i đavola.”

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.