PreporukaLikeVeliki crni medvjed posjetio olimpijski bejzbol stadion u Fukushimi

Veliki crni medvjed posjetio olimpijski bejzbol stadion u Fukushimi

Čuvari stadiona u Fukushimi vidjeli su crnog medvjeda uoči početka utakmice ženskih softball ekipa Japana i Australije na Olimpijskim igrama, prenijeli su danas japanski mediji.

Kako se navodi, čuvari su prijavili da su u srijedu rano ujutro na terenu baseball stadiona Fukushima Azuma vidjeli azijskog crnog medvjeda.

“Probudila sam se i pročitala poruke sa pitanjima da li se to stvarno dogodilo. Rekli su da je veliki crni medvjed ušao na stadion, da je na terenu, na slobodi. Pomislila sam: ‘To je ludo. Nema šanse’. Onda sam čula da je jedna od saigračica rekla da je o tome slušala na vijestima, pa sam mogla da javim porodici da se to stvarno dogodilo”, rekla je američka softballašica Amanda Chadester.

U srijedu su se na tom stadionu igrale ukupno tri utakmice i medvjed se nije više pojavljivao.

“Kada smo se vozili do stadiona pitali smo se da li ćemo videti još nekog medvjeda”, rekao je selektor SAD Ken Eriksen.

Federalna.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE