Velika zainteresiranost za Marš mira 2015.

Prijavite se na vrijeme kako bi učestvovali u obilježavanju 20. godišnjice genocida u Srebrenici

871

Velika je zainteresiranost, ne samo bosanskohercegovačke već i svjetske javnosti, za učešće pojedinaca i grupa u “Maršu mira 2015“, od 8. do 10. jula ove godine, jednoj od aktivnosti kojom se obilježava 20 godina od genocida u Srebrenici, saopćeno je iz press-službe te manifestacije.

Predsjednik Pododbora za Marš mira, Hamdija Fejzić, ističe da svakog dana stižu prijave učesnika.

Svi koji se žele prijaviti mogu to učiniti i na internet stranici: www.marsmira.org ili doći 7. jula na mjesto odakle kreće kolona iz Nezuka, u općini Sapna.

“Oni koji žele učestvovati kao pojedinci mogu se registrirati 8. jula u Nezuku, prije polaska kolone. Moguće je pridružiti se maršu u nekoj od tri etape, ali učesnici koji se naknadno pridruže dužni su javiti se redarima ili organizatorima pri dolasku na mjesto prenoćišta” – rekao je Fejzić.

Svaka od tri etape duga je između 25 i 30 kilometara.

“Marš mira” je i ove godine, osim ukopa žrtava genocida, jedna od glavnih aktivnosti obilježavanja godišnjice genocida počinjenog nad Bošnjacima Srebrenice.

Kolona polazi u ponedjeljak, 8. jula 2015., između 8.45 i 9.00 sati iz Nezuka.

Odatle do Potočara učesnici prolaze maršrutom: Bakrači – Glodi – Udrč – Cerska – Kaldrmica – Đugum – Mravinjci – Burnice – Kameničko Brdo – Ravni Buljim – Jaglići – Šušnjari – Budak – Potočari (Memorijalni centar).

Komentari

komentara