NaslovnicaBiHVelika materi...

Velika materijalna šteta nakon požara u vlašićkoj ‘Pahuljici’

Veliki požar zahvatio je sinoć jedan od vlašićkih hotela Pahuljica. Na sreću, povrijeđenih osoba nije bilo, no pričinjena je velika materijalna šteta. Požar je izbio u sauni hotela, a nakon dojave u njegovom gašenju učestvovale su brojne vatrogasne jedinice, ali i mještani. Inače, nisu rijetki slučajevi izbijanja požara na vlašićkim vikend objetima u zimskom periodu, a pored problema na instalacijama uzrok je nerijetko i ljudski nemar.

Sinoć oko 21 sat i 10 minuta prijavljen je požar na objektu vlašićkog hotela Pahuljica. Buknuo je u sauni hotela, te brzo zahvatio treći i četvrti sprat, te krov.

“Požar je uočio jedan stariji uposenik, pokušao ga je ugasiti vatrogasnim aparatima, međutim, nije uspio”, kaže uposlenik hotela Zelkaid Latović.

Tri ekipe vatrogasaca odmah po prijavi stigle su na teren, te zajedno s uposlenicima i mještanima uspjeli ugasiti požar te spriječiti katastrofu većih razmjera.

“Trideset pet vatrogasaca je bilo. Po dolasku na lice mjesta saznali smo da ima 20 tona plina, te smo usmjerili prema tome da zaštitimo plin da ne bi došlo do eksplozije”, pojašnjava Elvis Melić, vatrogasac Teritorijalne vatrogasne jedinice Travnik.

“Moglo se svašta desiti, moglo je izgorjeti još objekata”, kaže Mesud Kadić, vatrogasac Teritorijalne vatrogasne jedinice Travnik.

Na objektu je pričinjena velika materijalna šteta, koju će tek procjenjivati nakon vještačenja. Inače, ovaj hotel među prvim je objektima izgrađenim na Vlašiću i od velikog je značaja za planinski turizam.

“Treći i četvrti kat i krov i sada ta voda cure na niže katove. Potrudit ćemo se da što prije osposobimo objekt. Na vrijeme smo evakuirali sve goste”, istakao je direktor hotela Amir Šibić.

“U saradnji s nadležnim Kantonalnim tužilaštvom policijski službenici odsjeka Kriminalističke policije PU Travnik vrše uviđaj na licu mjesta te poduzimaju i druge radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi s navedenim događajem”, navodi Hasan Hodžić, glasnogovornik policijskog komesara MUP-a SBK-a.

Inače, ovo je peti prijavljeni slučaj požara na Vlašiću od novembra, a tokom zime uglavnom gore vikendice zbog nesavjesnog rukovanja vatrom. Više informacija o uzroku ovog požara biće poznato nakon završenih uviđajnih radnji.

Visoko.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.