ZDKPolitikaVedad Jusić: Projekat sanacije dionice ulice Kamenjača u naselju Bulbulušići

Vedad Jusić: Projekat sanacije dionice ulice Kamenjača u naselju Bulbulušići

Projekat sanacije dionice ulice Kamenjača u naselju Bulbulušići je u završnoj fazi. Riječ je o sanaciji dionice ceste u dužini od 231,48 metara. Vrijednost izvedenih radova je 49,589,91 KM, a izvođač radova je kompanija Ame doo.
Sredstva u iznosu od 29.739,91 KM obezbijedila je Općina Breza, a iznos od 19.850,00 KM mještani naseljenog područja.
Potpisani su ugovori sa izvođačima radova na projektima sanacije putne infrastrukture u mjesnim zajednicama Breza-Vrankamen, Bukovik, Banjevac, Koritnik i Izbod i čekamo izvođača radova.
Postupak obuhvata projektne aktivnosti kao i planiranje financijske konstrukcije za sanaciju, asfaltiranje i rekonstrukciju ostalih makadamskih cesta na području općine Breza.
Osnovni kriterij za određivanje liste prioriteta u realizaciji navedenih aktivnosti bit će sudjelovanje članova mjesne zajednice ili lokalnog područja.
Izvor: FB Page Vedad Jusić / Visoko.co.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE