NaslovnicaZDKPolitikaVedad Jusić: ...

Vedad Jusić: Mladi koje SDA i BiH trebaju više nego ikad

U petak 28.02.2020. godine u hotelu Zenica održana je sjednica Izborne skupštine Asocijacije mladih SDA Zeničko-dobojskog kantona. Na sjednici Izborne skupštine učestvovalo je 59 delegatkinja i delegata iz gradova/općina sa prostora cijeloga Kantona. Članovi Skupštine jednoglasno su donijeli odluke o izboru predsjednika, potpredsjednika i članova Izvršnog odbora Asocijacije mladih SDA ZDK za mandatni period 2019-2023. Za predsjednika je izabran Vedad Jusić, zastupnik u Skupštini ZDK, dok su za potpredsjednike povjerenje dobili Alema Jabandžić Deljkić, Emrah Žuna i Izudin Hrusto. Ispred SDA Visoko u Izvršni odbor AM SDA ZDK pored predsjednika GO AM SDA Visoko Almira Ljeskovice izabrani su Melika Hakanović i Aldin Huseljić.

“Treba istaći da je sa sjednicom Izborne skupštine mladih SDA ZDK zaokružen proces unutarstranačkih izbora u SDA ZDK za mandatni period 2019-2023. Ono što nas posebno raduje jeste jednoglasno povjerenje članstva za sve izabranike i predstavnike struktura SDA ZDK. Mi smo tim koji gradi međusobno povjerenje na principima uvažavanja, dogovora, tolerancije i transparentnosti. Sretan sam biti među mladim i obrazovanim ljudima koji su odlučili dio svog znanja, vremena i energije pokloniti društvu i zajednici u kojoj živimo. To su mladi ljudi koje SDA i Bosna i Hercegovina u ovom trenutku treba više nego ikada. Mladi koji šalju poruku nade u ljepšu budućnost Bosne i Hercegovine. Moje kolegice i kolege znaju kritički promišljati, imaju potrebno znanje i zvanje da preuzmu odgovornost u skoro svim društvenim i političkim procesima unutar svojih lokalnih zajednica. Uvjeren sam da će to i građani Zeničko-dobojskog kantona vrlo brzo prepoznati”, istakao je Vedad Jusić, novoizabrani predsjednik Asocijacije mladih SDA ZDK.

 

Visoko.co.ba/Vedad Jusić

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.