Većina u Gradskom vjeću Visoko: SDA, A-SDA, SBB, DF i NB

FORMIRANA VEĆINA U GRADSKOM VIJEĆU VISOKO SDA, A-SDA, SBB, DF i NB

U prisustvu novog gradonačelnika Mirze Ganića, kantonalne zastupnice Mirele Mateša Bukva i Esada Semića nosioca liste SDA u prostorijama GO SDA Visoko večeras (petak, 18.12.2020.) potpisan je Međustranački sporazum o saradnji u Gradskom vijeću Visoko i postizanju saglasnosti za formiranje većine u zakonodavnom tijelu grada Visoko u mandatu 2020. – 2024. godina između stranaka SDA, A-SDA, Nezavisni blok, SBB i DF.

“Vodeći se stvaranjem pozitivnog i razvojnog ambijenta, te građenja jedinstvenog pristupa i djelovanja u konstruktivnoj politici svih segmenata života i rada na području grada Visokog, stranke potpisnice su saglasne za formiranje većine u zakonodavnom tijelu grada Visoko u mandatnom periodu 2020. – 2024. godine.

Polazeći od obaveze i nadležnosti Gradskog vijeća potpisnici sporazuma se obavezuju za djelovanje i stvaranje ambijenta, mogućnosti razvoja, prosperiteta i svakog oblika sigurnosti građana grada Visoko.

Stranke potpisnice ostaju otvorene i daju mogućnost drugim političkim subjektima da se priključe ovom Sporazumu.”, piše u dokumentu koji je potpisan.

SDA Visoko