Većina je moguća u svim varijantama, imam stav malo drugačiji od stranke

Nermin Mandra za Vijesti.ba

Novoizabrani poslanik SDA u Parlamentu BiH Nermin Mandra mišljenja je da je neophodno harmonizovati odnose između političkih stanaka kako bi se u narednom mandatu moglo posvetiti realizaciji ozbiljnih projekata i poslova.

“U periodu koji je pred nama potrebno je uložiti puno strpljenja i truda u međusobnim komunikacijama kako bi se politički odnosi u BiH stabilizovali i harmonizovali”, poručio je Mandra u izjavi za Vijesti.ba.

Prema njegovim riječima, prioriteti državnog nivoa vlasti u naredne četiri godine treba da budu EU i NATO integracije, ali i da bh. strana pokaže energičniju inicijativu kada je u pitanju članstvo u ovim savezima.

“Osim toga, državni nivo vlasti, u mjeri u kojoj može, treba da utiče na pravljenje političkih pretpostavki za velike infrastrukturne projekte i podršku takvim projektima, prije svega misleći na projekte i komunikacije sa zemljama regiona”, napomenuo je naš sagovornik.

On će naredne četiri godine provesti u Predstavničkom domu BiH, čija konstituirajuća sjednica je najavljena za čdanad. Mišljenja je da je teško davati procjene o tome da li će na pomenutoj sjednici biti jasno koje stranke čine većinu.

“Većina je moguća u svim varijantama, da li će to sa drugim strankama biti SDA ili Bh. blok. Imam svoj stav, koji bi, kada bih se pitao, bio malo drugačiji u odnosu na stavove moje stranke. No, ja ću podržati političke pregovore koje rukovodstvo stranaka bude dogovaralo”, poručio je Mandra.

(Vijesti.ba)