Večeras u Visokom promocija knjige “Vruć krompir”

romocija knjige “Vruć krompir” večeras u Visokom
12.05.2018. godine – Kulturni centar Altindag-Visoko 18:00h

Promocija knjige „Vruć krompir“, autorice Adise Tufo, uspješne poduzetnice iz Sarajeva, bit će održana večeras u Kulturnom centru Altindag-Visoko sa početkom u 18:00 sati, a u organizaciji Sedine Muhedin.

Vruć krompir prva je knjiga Adise Tufo, menadžerice, generalne direktorice kompanije uspješne kompanije ČIP sistemi, kreatorke i realizatorice brenda Hobby Art Centar, dobitnice priznanja Uspješne žene BiH Sarajevo 2017., NajŽena XXI veka Beograd 2017 i Dama godine 2018. godine, koja joj je dodjeljena u Beogradu.

Vješto i iskreno, vrhunskim pripovjedačkim umijećem, autorica piše o izazovima s kojima se suočila u poduzetništvu, piše o strasti prema poslu kojeg radi, ljubavi prema ljudima i lijepoj riječi, ali i o stereotipima i predrasudama sa kojima se svakodnevno suočava. Knjiga, u izdanju Artbook biblioteke, opus je priča koje je autorica dijelila sa javnosti putem web stranice adisatufo.ba i mnogih drugih portala, a satkana je i od sekvenci iz mnogobrojnih intervjua koje je dala za bosanskohercegovačke medije na temu poduzetništva i aktuelne situacije u društvu.

Adisa Tufo piše i govori o biznisu, poduzetništvu i hrabrosti koja je potrebna za uspjeh, ali i o politici kao sveprisutnoj djelatnosti koja uveliko utječe na naše živote. „Uspjeh je stvar stava“, „Ženo, jaka si“, „Recept za uspjeh“, „Iskoristi šansu“, „Budi promjena“ – samo su neki od naslova, kojima ova uspješna poduzetnica želi utjecati na svjest žene i promjeniti malograđanski duh koji je koči u tome da bude još bolja u poslovima koje obavlja, pritome voleći sebe i posao koji radi. Kako navode mnogi koji su knjigu imali priliku pročitati: ovo djelo pažljivog čitaoca vodi na put do uspjeha.

Promotori i domaćini promocije su: Sedina Muhedin, BA pedagogije i Ilma Softić, urednica i recenzentica djela.