Večeras u Kaknju “Večer Kur'ana”

U Kaknju će večeras u 18.30 sati u sportskoj dvorani biti upriličena tradicionalni događaj “Večer Kur'ana” u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Kakanj. Učesnici u programu će biti hafiz Ahmed Karal, hafiz Ismail Džošar, Mustafa Pašić, Muhamed Vehab, Madžid Aganhodžić, Hor Ak-Saray, Bilal Zukan i polaznici Škole hifza. Gost predavač će biti reisu-l-ulema Husejin ef. Kavazović. Kakanjska NTV IC će ovaj događaj prenositi uživo.

Općina Kakanj je finansijski pomogla organizaciju i ovog događaja, kao i organizaciju novogodišnjeg programa na otvorenom.U okviru programa dočeka Nove godine sinoć je u Kaknju nastupio Lapsus bend, a večeras od 23.00 sata nastupa Sanel Smolo. Pripremljeni su i brojni sadržaji za djecu, mlade i sve generacije. Lokacije na kojima se organiziraju novogodišnje zabave su Kakanj i kakanjsko skijalište Ponijeri.
Nastup Lapsus benda čiji je frontmen Kakanjac Emir Aličković i nastup Sanela Smole dogovoreni su po cijenama koje su daleko ispod komercijalnih, pa se i novogodišnji program zove “Kakanj u srcu”. Značajan dio sredstava planiranih za doček Nove godine Općina Kakanj je izdvojila za kupovinu konzervirane hrane, čarapa i kapa za migrante, te za kupovinu paketića za djecu s posebnim potrebama.
Press Općine Kakanj