NaslovnicaLokalne TemeVanredna akci...

Vanredna akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Crveni križ Grada Visoko organizuje vanrednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe Kantonalne bolnice Zenica, dana 25.02.2021. godine (četvrtak) u vremenu od 8:00 do 12:00 sati u Sportskoj dvorani Franjevačke klasične gimnazije Visoko. Pozivamo sve punoljetne učenike i građane od 18 do 65 godina da se odazovu ovoj akciji i daruju krv.
Darivanjem krvi spašavamo ljudske živote! Jedna doza darovane krvi može spasiti tri života!

U cilju zaštite od korona virusa, molimo sve koji se odazovu na ovu akciju da se pridržavaju propisanih mjera zaštite, kao i mjera iz Instrukcije Transfuzijskog centra KB Zenica, kako bi zaštili i sebe i druge.

INSTRUKCIJA TRANSFUZIJSKOG CENTRA KANTONALNE BOLNICE ZENICA ZA DAVAOCE KRVI:

Poštovani davaoci krvi, ne prijavljujte se za darivanje krvi ako ste:
– putovali u inozemstvo u posljednjih 28 dana
– prehlađeni
– kašljete, kišete
– imate povišenu tjelesnu temperaturu
– imate zaraznu bolest
– bili u kontaktu sa bolesnom osobom

Obavezno obavijestite zdravstvenu ustanovu u kojoj ste darovali krv u slučaju pojave bilo kakvih simptoma bolesti u roku od 14 dana nakon darivanja krvi, uključujući i simptome korona virusa!
KONTAKT TELEFON TRANSFUZIJSKOG CENTRA ZENICA NA KOJE SE MOŽETE JAVITI SU:
032/447-255
032/447-256

Molimo davaoce da odgode darivanje krvi najmanje 28 dana nakon prestanka simptoma nakon dijagnoze infekcije COVID-19 ili 28 dana nakon datuma dolaska iz inozemstva ili posljednjeg mogućeg kontakta sa potencijalno zaraženom osobom.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.