ZanimljivostiVanil-krem štrudla, ukus koji se ne zaboravlja

Vanil-krem štrudla, ukus koji se ne zaboravlja

Jako jednostavna, mirisna i fina!
Ukusom podsjeća na krempitu…
Sastojci
– 500 gr kora
za prvi fil:
-3 veća jaja
-3 kašike sećera
-1 šolja (2 dl) ulja
-pola šolje pšeničnog griza
-1 šolja jogurta
-1 kesica praška za pecivo
za drugi fil:
-1 l mlijeka
-9 kašika sećera 
-3 pudinga od vanilije
Priprema 
Skuhati puding u mlijeku i ostaviti da se malo prohladi (ne sasvim) uz povremeno miješanje kako se ne bi stvorila korica.
Umutiti bjelanca sa sećerom, dodati žumanca, ulje, griz, prašak za pecivo i jogurt.

Prebrojati koliko imate kora i podijeliti ih na četiri djela, tako da dobijemo četiri štrudle.
Slagati kore – na prve tri staviti po tri, četiri kašike prvog fila, a na četvrtu koru staviti topao puding i urolati. Tako uraditi i sa preostalim korama.

Štrudle premazati ostatkom fila ili sa malo ulja i staviti u rernu da se ispeku, manje od 15 minuta na 180 stepeni.

Sačekati da se prohladi, pa isjeći i  posuti sećerom u prahu.

Posluživanje

Štrudla je prelijepa kada je topla, još ljepša kada se dobro ohladi jer ukus podsjeća na krempitu. Brzo se priprema i može doći u obzir i puding od čokolade ili nekog drugog ukusa, na primjer karamel.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE