Vandalizam u porti hrama na Golom Brdu kod Visokog

Proteklih dana su se parohijska sala i groblje na Golom Brdu našli na meti vandala koji su oštetili sanduče struje i klupe. Pored navedenog slomljen je drveni krst pokojnog Drage Cvijetića koji je bio iza sale. U porti su pronađeni i komad crnog mermera i polomljena mermerna čaša – vaza od spomenika.

“Još ne znamo da li su pronađeni komadi mermera rezultat ovoga vandalizma ili datiraju iz ranijih perioda kada je groblje oskrnavljeno. O navedenom nedjelu su obaviješteni pripadnici PS Visoko koji su izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj. Tom prilikom su uzelu i video materijal sa nadzornih kamera koje su postavljene na Hramu začeća Sv. Jovana krstitelja, tako da se nadamo pronalasku i procesuiranju počinioca. Podsjećamo da se početkom godine grupa od više mladića često okupljala pored hrama ostavljajući za sobom nered, limenke i polupane flaše. U dogovoru sa policijom koja je identifikovala mladiće nismo pokretali nikakav postupak. Nadamo se da ovo nije djelo tih momaka kojima smo dali šansu”, rekao je sveštenik Dragiša Cvjetković.

Visoko.co.ba/Srpska pravoslavna crkva Kakanj

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.