NaslovnicaBiHVakufska dire...

Vakufska direkcija u BiH osigurala još 85.000 KM za gradnju Roditeljske kuće

Vakufska direkcija Islamske zajednice u BiH osigurala je 85.000 KM za gradnju Roditeljske kuće.
Sporazum o donaciji potpisan je danas a Vakufska direkcija je sredstva osigurala putem Centra za međucivilizacijski dijalog – Center For Cross Cultural Dialogue i Al Najat Charitable Society iz Kuvajta.

Vakufska direkcija je zahvaljujući institucijama iz Kuvajta za izgradnju Roditeljske kuće do sada donirala 346.000 KM, a ovom donacijom od 85.000 KM ukupno su donirali 431.000 KM.

Direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zaimović, izrazio je svoju zahvalnost što je dio ovog humanog projekta rekavši da je IZ sa svojim institucijama uvijek učestvovala u humanim i društveno korisnim projektima.

Projekt menadžer Udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH” Fikret Kubat je kazao da će uz pomoć dobrih ljudi do kraja 2015. godine, završiti sve radove i pustiti objekt u funkciju te zahvalio svima koji su pomogli.

Ukupna vrijednost projekta je 1.200.000 KM. Za završetak radova i puštanje objekta u funkciju potrebno je osigurati još 150.000 KM.

Također, svi koji žele pomoći završetak gradnje Roditeljske kuće to mogu učiniti na sljedeći način: pozivom na humanitarni broj 090 292 014 i uplatom na TRN 1610000038890124. Udruženje “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH”

Vakufska direkcija u BiH od početka učestvuje u izgradnji Roditeljske kuće te nastoji uz pomoć svojih institucija i institucija prijateljske zemlje Kuvajt pomoći završetak izgradnje Roditeljske kuće.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.