ZanimljivostiUz ovu metodu zagrijavanja pizza će imati prepoznatljivu hrskavu koricu i sočni...

Uz ovu metodu zagrijavanja pizza će imati prepoznatljivu hrskavu koricu i sočni sir

Ako ste se ikada razočarali gnjecavom masom koja se nakupi u mikrovalnoj pećnici prilikom podgrijavanja ostataka pizze, onda je ovaj jednostavan trik za vas.
Naime, kuhar Dom Melier podijelio je trik uz pomoć kojeg će vam pizza biti jednako ukusna i nakon podgrijavanja. On ističe da je ovo jedini način da korica bude hrskava, a sir i drugi sastojci budu ljepljivi i sočni.

 

Melier inzistira na korištenju tave i šporeta umjesto tanjira i mikrovalne pećnice.

“Uzmite svoj komad pizze i uzmite veliku tavu s poklopcem i zagrijte”, naveo je.

On je objasnio da uobičajena metoda zagrijavanja u mikrovalnoj pećnici ne uspijeva jer pizza ostane žilava, a ne pomaže ni zagrijavanje u rerni jer onda sve postane hrskavo.

Njegova metoda uključuje zagrijavanje tave dok ne postane vruća, a zatim stavljanje jedne kriške unutra bez ulja ili maslaca.

Nakon zagrijavanja od 30 sekundi do minute i ulijte malu količinu vode u tavu i smanjite na laganu vatru. Zatim ćete staviti poklopac tave i pustiti da se sve pari. S

Ako pizzu ostavite da cvrči dodatne tri ili četiri minute, sir bi trebao postati divno ljepljiv, dajući joj okus poput one svježe pečene iz restorana. Ovaj trik nije brz kao mikrovalna pećnica, ali je svakako najbolji način za podgrijavanje pizze.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE