ZanimljivostiUz ovaj trik rashladite svoj dom i osigurati ugodan san

Uz ovaj trik rashladite svoj dom i osigurati ugodan san

Noći su zbog toplinskog vala postale sparne zbog čega uzrokuju nemiran san u zagušljivim spavaćim sobama. Stoga se mnogi bore s tehnikama hlađenja prostorija u svom domu.

Važno je oduprijeti se porivu da otvorite sve prozore u svom domu tpkom vrućina jer će otvaranje svih prozora omogućiti ulazak vrućeg zraka.

Kako bi svi članovi porodice imali kvalitetan san, ali i dovoljno zraka u njihovom domu, jedna žena je otkrila kako najbolje rashladiti prostorije.

“U očajničkoj potrazi za nekim hladnim olakšanjem tokom sitnih sati, odlučila sam otvoriti neke prozore i slučajno sam otkrila jednostavno, ali efikasno rješenje”, rekla je Laura McKenna.

Kontraproduktivno je držati prozore otvorenima dok je vani sparno, jer bi puštanje vrućeg zraka samo povećalo unutarnju temperaturu pa uvijek držite svoje prozore zatvorene s navučenim zavjesama kad temperatura poraste.

“Jedna nemirna noć me je natjerala da odlutam do kuhinje i provjerim kakva je situacija u sobama moje djece. Zavirila sam u svaku spavaću sobu nadajući se da ću pronaći neku hladniju od moje, ali uzalud. Zato sam bez razmišljanja otvorila prozore u prednjoj i zadnjoj spavaćoj sobi, nenamjerno stvarajući osvježavajući koridor hladnog zraka koji je gotovo trenutno snizio temperaturu u cijeloj kući”, objasnila je McKenna.

Zatim je ispričala što se dogodilo sa zrakom: “Bilo je to tako jednostavno rješenje, ali mi nikada nije palo na pamet. Otvaranjem prozora na suprotnim stranama kuće omogućila sam protok zraka koji je oslobodio sav zarobljeni topli zrak i omogućio ulazak hladnijeg noćnog zraka.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE