ZanimljivostiUz ovaj sastojak poboljšate ukus pečenih krompira

Uz ovaj sastojak poboljšate ukus pečenih krompira

Ako želite da vaši pečeni krompiri budu savršeno hrskavi izvana, a mekani iznutra, postoji jednostavan trik koji može napraviti veliku razliku u okusu i teksturi.
Tajna se krije u jednom sastojku koji vjerovatno već imate kod kuće, a to je soda bikarbona.

 

Prvo ogulite i narežite krompire, zatim ih stavite da se kuhaju u vodi uz dodatak malo soli i kašičice sode bikarbone. Ostavite ih da se kuhaju oko 20 minuta, dok ne omekšaju, ali da se ne raspadnu.

Za to vrijeme uključite rernu i zagrijte je na 180 stepeni. Kada su krompiri kuhani, pažljivo ih procijedite, rasporedite po plehu i pospite ih s još malo soli. Dodajte malo ulja (po želji) i pospite s malo ružmarina radi mirisa i dodatnog okusa.

Pecite ih u rerni 30 do 40 minuta, a tokom pečenja ih povremeno okrenite kako bi ravnomjerno porumenjeli i postali hrskavi sa svih strana. Ovaj jednostavan korak s dodatkom sode bikarbone učinit će vaše krompire posebno ukusnim i savršeno zapečenim.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE