UŽ “Mozaik“: Obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv siromaštva djece

Obavještavamo vas da i ove godine UŽ“Mozaik“ V.Čajno u suradnji sa GNRC i End Child Poverty Arigatou International planira realizovati aktivnosti povodom obilježavanja 17. oktobra- Svjetskog dana borbe protiv siromaštvadjece u svijetu.

 

Od 17.10. do 20. 10 .2017. bit će upriličena izložba radova na temu: “ Put ka mirnom  i inkluzivnom društvu“  u prostorijama O.Š. “Musa Ćazim Ćatić“ V.Čajno.

UŽ „Mozaik“ V. Čajno je usradnji sa osnovnim školama sa područja opštine Visoko za učenike od 6. do 9. razreda raspisalokonkurs na temu „Put ka mirnom i inkluzivnom društvu“ sa akcentom na to da je siromaštvo djece  jedan od teških oblika  nasilja nad djecom. Učenici su ovutemu mogli obraditi kroz  likovne i literarne radove ili fotografije. Po tri najbolja rada iz svake kategorije,  izabrna od strane stručne komisije, bit će nagrađena.Ostali radovi  koji su ušli u uži ktug će biti   predstavljeni na izložbi.

 

– Dana 17.10. 2017. god  u 17:30h u O.Š“Musa Ćazim Ćatić„ u Velikom Čajnu održat će se okrugli sto na temu: „Put ka mirnom i inkluzivnom društvu“ na kojem će učešće  uzeti  vjerski službenici iz različitih vjerskih zajednica.

 

– Dana 18. i 19. 10. 2017. godine planiran je obilazak porodica sa troje i više djece, a koje su u socijalnoj potrebi. Obilazak će realizovati tim sastavljen od vjerskih službenika, zatim članica udruženja i predstavnika škola, kao i volontera.

 

 

S poštovanjem

GNRC Koordinatorica za BiH

Predsjednica UŽ“Mozaik“

 

Ismeta Begić