UŽ “Mozaik” – Međunarodni dan djeteta i Dan molitve za djecu

20.11.2018. godine u Sportskoj dvorani u Franjevačkom konviktu u Visokom obilježen Međunarodni dan djeteta / Dan Molitve i Akcije za Djecu , UŽ”Mozaik”V.Čajno je po osmi put za redom u suradnji sa osnovnim , srednjim školama te Aktivom pedagoga sa područja općine Visoko je organizovalo centralni događaj na kojem je učestvovalo oko 200 učenika iz naših škola.

FOTO: Međunarodni dan djeteta i Dan molitve za djecu

Danas smo imali : – pet radionica koje su vodile pedagogice fasilitatorice LTLT metodologije (Učimo živjeti zajedno),: prof. Lejla Bešlija, prof. Amila Bašić, prof. Medina Čajdrić, prof. Minka Hasić, prof. Čama Vranac, prof. Sanita Nukić i prof. Aida Begić.

– Izlaganje službenika Policijske stanice Visoko, u kojem su uzeli učestvovali: Komandir PS Elvedin Fišek, pomoćnik komandira za kriminalitet Smajić Mirza, policijski službenici koji su zaduženi za rad policije u Zajednici Neira Dedić i Almir Planinić, Predavanje je bilo na temu :”Vršnjačko nasilje”, a poslije smo imali interaktivni razgovor .

– Prezentaciju Ornelle Barros, Prayer And Action, koja je ukratko predstavila program rada Day Prayer And Action iz New Yorka, Arigatou International

– Predstavljanje škola i karate kluba Fudokan Visoko

– Zajednička molitva / fra Josip Ikić i prof. Midhat Čakalović

Aktivnosti su finansijski podržane od Prayer And Action iz New Yorka i GNRC Arigatou International iz Nairobija.

Predsjednica UŽ” Mozaik” V.Čajno GNRC Koordinatorica za Bosnu i Hercegovinu Ismeta Begić