Sastojci koji su vam potrebni su:
- jedan kilogram jagoda
- jedan kilogram šećera
- 250 mililitara vode
- sok od jednog limuna ili jedna vrećica limuntosa
- po želji svježi listovi mente
Priprema:
Temeljito očistite jagode i ostavite ih sa strane. U veću šerpu sipajte vodu i šećer te kuhajte na laganoj vatri dok se šećer u potpunosti ne istopi.
Za to vrijeme usitnite jagode. Kada se šećer istopi, dodajte usitnjene jagode i nastavite kuhati na laganoj vatri nekih sat vremena uz povremeno miješanje. Kada se smjesa dovoljno zgusne dodajte sok od limuna ili vrećicu limuntosa te desetak listova mente pa promiješajte. Kuhajte još nekih 15 minuta.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.