Uvjerenja o dodjeli mandata CIK će izdati tokom ove sedmice, nakon toga može biti održana konstituirajuća sjednica Skupštine ZDK

Konstituirajuća sjednica Skupštine ZDK trebala bi biti zakazana odmah nakon što Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) izda uvjerenja o dodjeli mandata.

Kako je za FENU izjavila sekretarica tog zakonodavnog tijela u Kantonu Sarajevo Aida Zeković iz CIK-a su joj rekli da bi uvjerenja trebala biti gotova tokom ove sedmice.

Prema posljednjim podacima o rezultatima Općih izbora održanih 2. oktobra, Skupštinu ZDK će činiti devet stranaka.

Najveći broj mandata osvojila je SDA 11, po pet su osvojili BHI-KF i SDP, po tri mandata imaju HDZ, DF i NiP, po dva mandata su osvojili NES i SBB dok je jedan mandat osvojila Naša Stranka.

Koalicija predvođena BHI-KF i SDP-om jučer je objavila zvanično da ima većinu i potrebnih minimalno 18 zastupnika te da će formirati Vladu zajedno sa DF-om, NiP-om, Našom Strankom i NES-om.

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.