NaslovnicaZDKUtvrđen progr...

Utvrđen program obilježavanja Dana nezavisnosti BiH na području ZDK

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, 1.mart, na području Zeničko-dobojskog kantona obilježit će se nizom manifestacija.

U srijedu, 28.februara, u Bosanskom narodnom pozorištu planirano je održavanje svečane akademije, a dan kasnije, u četvrtak u 11 sati, u znak sjećanja na doprinos u borbi protiv fašizma bit će položeno cvijeće na Partizanskom spomen obilježju Papirna.

U 12 sati na gradskom Spomen obilježju “Kameni spavač” prirediti će se prigodan program uz polaganje cvijeća, a u svim gradovima u ZDK će biti pripremljeni prigodni programi.

Jedna od novina u ovogodišnjem obilježavanju ovog značajnog datuma iz bliže historije Bosne i Hercegovine bit će svečane straže, koje će biti organizirane na svim centralnim spomen obilježjima u svim gradovima Zeničko-dobojskog kantona, na Dan nezavisnosti 1.marta u vremenu od 10 do 13 sati.

Prema riječima podpredsjednika SUBNOAR-a Sretka Radišića ovaj dan je jedan od najznačajnijih u historiji Bosne i Hercegovine, a ovaj dan se u kontinuitetu nadovezuje na dan iz 1943. godine, kada je održano istorijsko zasjedanje ZAVNOBIH-a.

Predsjedavajući Skupštine Jasim Duvnjak i predstavnici boračkih udruženja, koja će sudjelovati u obilježavanju Dana nezavisnosti BiH, pozvali su sugrađane da u što većem broju prisustvuju obilježavanju ovog datuma.

U programima koji se realiziraju na području Zeničko-dobojskog kantona u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine sudjelovati će  Kamerni orkestar i Omladinski hor iz Zenice.

Fena/visoko.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.