Lokalne TemeCrna HronikaUsred bijela dana policija izvršila pretres stana: U centru Visokog uhapšena jedna...

Usred bijela dana policija izvršila pretres stana: U centru Visokog uhapšena jedna ženska osoba i tri muškarca zbog droge

U srijedu, 3. aprila 2024. godine, u vremenskom intervalu od 15:00 do 16:45 sati, Općinski sud u Visokom izdao je naredbu za izvođenje pretresa stana i pomoćnih objekata koje koristi Š.D., rođen 1995. godine iz Visokog.

Prilikom izvršenja pretresa u stanu, policijski službenici su zatekli nekoliko osoba: H.A. (rođen 2004. godine), K.E. (rođena 2005. godine) iz Visokog, te H.A. (rođen 1996. godine) i H.V. (rođen 1999. godine) iz Sarajeva. U toku pretresa pronađeni su i oduzeti značajni predmeti koji se dovode u vezu s krivičnim djelima.

Zaplijenjeni predmeti obuhvataju 14 upakovanih sadržaja praškaste materije koja asocira na opojnu drogu “Speed” ukupne težine 102 grama, 2 upakovana sadržaja biljne materije težine 1,25 grama, staklena podloga i dvije PVC kartice sa tragovima praškaste materije, ručno motana cigareta poznata kao “Joint” težine 0,60 grama, digitalna vaga za precizno mjerenje i jedan aparat za vakumiranje.

S obzirom na osnovane sumnje da su počinili krivična djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”, sva zatečena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje. Nad njima je sprovedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

N.K. // Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE