NaslovnicaLokalne TemeUspostavljena...

Uspostavljena većina u Visokom: Koalicija SDA/A-SDA/SBB/DF/NB

U prisustvu novog gradonačelnika Mirze Ganića, kantonalne zastupnice Mirele Mateša Bukva i Esada Semića nosioca liste SDA u prostorijama GO SDA Visoko večeras (petak, 18.12.2020.) potpisan je Međustranački sporazum o saradnji u Gradskom vijeću Visoko i postizanju saglasnosti za formiranje većine u zakonodavnom tijelu grada Visoko u mandatu 2020. – 2024. godina između stranaka SDA, A-SDA, Nezavisni blok, SBB i DF.

“Vodeći se stvaranjem pozitivnog i razvojnog ambijenta, te građenja jedinstvenog pristupa i djelovanja u konstruktivnoj politici svih segmenata života i rada na području grada Visokog, stranke potpisnice su saglasne za formiranje većine u zakonodavnom tijelu grada Visoko u mandatnom periodu 2020. – 2024. godine.

Polazeći od obaveze i nadležnosti Gradskog vijeća potpisnici sporazuma se obavezuju za djelovanje i stvaranje ambijenta, mogućnosti razvoja, prosperiteta i svakog oblika sigurnosti građana grada Visoko.

Stranke potpisnice ostaju otvorene i daju mogućnost drugim političkim subjektima da se priključe ovom Sporazumu.”, piše u dokumentu koji je potpisan.

Redakcija / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.