Uspostavljena saradnja Ambasade BiH u Danskoj i konzorcija kojeg predvodi VS-Trend iz Bihaća – Vrijednost dogovorenih projekata 40 mil EUR

Uspostavljena tehničko-poslovna saradnja između Ambasade Bosne i Hercegovine u Kopenhagenu i konzorcija iz BiH na čelu sa VS-Trend iz Bihaća koji je potpisao ugovor u vrijednosti od 40 mil EUR.

U organizaciji Ambasade Bosne i Hercegovine u Kopenhagenu, 13. januara je održan drugi po redu onlajn sastanak sa predstavnicima BiH konzorcija, koji okuplja pet kompanija iz Bosne i Hercegovine, a kojeg predvodi VS-Trend iz Bihaća.

Sastanku su prisustvovali predstavnici poslovne delegacije iz Bosne i Hercegovine koju je predvodio direktor firme VS Trend iz Bihaća Sabahudin Blažević, a u ime Ambasade Bosne i Hercegovine sastanku su prisustvovali ambasador Emir Poljo i tehnički sekretar Amra Agović, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Na sastanku je uspostavljena tehničko-poslovna saradnja između Ambasade Bosne i Hercegovine u Kopenhagenu i bosanskohercegovačkog poslovnog konzorcija na čelu sa VS-Trend, koji u narednom periodu treba realizovati niz značajnih projekata na području Kraljevine Danske.

Vrijednost projekta, za koji je već potpisan ugovor sa danskim partnerom, iznosi 40 mil EUR, a planirano je angažovanje između 150 i 200 radnika i stručnog osoblja iz Bosne i Hercegovine.
Ambasada Bosne i Hercegovine je dala svoj doprinos u realizaciji priprema za registraciju podružnice u Kopenhagenu.

Ambasador Poljo je istakao da će Ambasada i dalje, u kapacitetu kojim raspolaže, sarađivati sa ovom bh. kompanijom, promovišući pozitivne vrijednosti kompanija iz Bosne i Hercegovine, kako bi se što uspješnije predstavljale na poslovnom tržištu Kraljevine Danske.

Istakao je i da saradnja podrazumijeva i svu podršku koju Konzularno odjeljenje Ambasade može pružiti našim građanima koji, tokom realizacije ovog projekta, budu na privremenom radu u Danskoj.

ekapija