Lokalne TemeUspješno realizovana Zimska škola Zavičajnog muzeja Visoko

Uspješno realizovana Zimska škola Zavičajnog muzeja Visoko

Više od tridesetero djece uzelo je učešća u ovogodišnjoj Zimskoj školi Zavičajnog muzeja Visoko, tokom koje su djeca imala priliku da se kroz muzejsku fototeku upoznaju sa našim gradom, a zatim da izrađuju ramove za decenijama stare fotografije te ih ponesu kući kao uspomenu.

“Njihovo znanje smo obogatili i podacima o nastanku prve fotografije, prvim fotoaparatom i prvom fotografskom radnjom u Visokom. Muzejske radionice osvajaju srca naših mališana. Djelovati i stvarati, buditi dječiju kreativnost na radionicama ‘Moj grad i ja kroz vrijeme’ bilo je divno iskustvo. Dragi roditelji hvala Vam na povjerenju”, istakli su iz Zavičajnog muzeja.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE