Lokalne TemeUspješna intervencija visočkh vatrogasaca

Uspješna intervencija visočkh vatrogasaca

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Visoko su u subotu u 16.55 sati intervenisali su na gašenju šumskog požara u mjestu Čifluk, tačnije na granici sa opštinom Ilijaš. Teren je bio izuzetno težak zbog jakog vjetra koji je otežavao gašenje.

“Isto tako, treba da napomenemo da je veći dio šume bio miniran. Požar je prijetio stambenim objektima koji su se nalazili u samoj blizini. Požar je uspješno presječen na par dijelova šume, stavljen pod kontrolu i ugašen u potpunosti. Na intervenciji je učestvovalo šest vatrogasaca sa jednim vozilom za brze intervencije”, poručili su visočki vatrogasci.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE