Lokalne TemeSportUspješan nastup Streljačkog kluba "Visoko" na juniorskom prvenstvu BiH

Uspješan nastup Streljačkog kluba “Visoko” na juniorskom prvenstvu BiH

Prvenstvo Bosne i Hercegovine u gađanju zračnim oružjem (puška i pištolj) u juniorskim kategorijama u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji održano je 26.03.2023 godine u Streljani ZETRA u Sarajevu. Na takmičenju je nastupilo 98 takmičara iz 14 klubova. Takmičenje se održalo na elektronskim metama „Sius Ascor“ na 10 m na 40 streljačkih mjesta u skladu sa streljačkim pravilima ISSF-a.

Streljački klub „Visoko“ nastupio je u disciplinama zračna puška juniori i zračni pištolj juniorke. Ekipa juniori puška – Ćato Bekir, Ahmić Emin i Dedić Ismail ekipno su bili treći, a i ekipa juniorke pištolj – Lokvančić Dalila, Ganić Sumeja i Jusufbašić Nasiha su osvojile ekipno treće mjesto.

U pojedinačnom plasmanu pištoljašica bronzanu medalju i treće mjesto osvojila je Ganić Sumeja, četvrta je bila Lokvančić Dalila, Ćato Bekir je zauzeo peto, a Ahmić Emin sedmo mjesto. Nastupili su naši mlađi strijelci u disciplini puška – Babić Esma, Frljak Malik i Limo Harun.

Rezultati:

Juniori puška

1.SK Sarajevo
2.SK Geofon Tešanj
3.SK Visoko

1.Rašić Matej SK Geofon
2.Kurtović Benjamin SK Sarajevo
3.Fazlija Benjamin SK Sarajevo
5.Ćato Bekir SK Visoko
7.Ahmić Emin SK Visoko

Juniorke pištolj:

1.TRB Bijeljina
2.SK Tešanj
3.SK Visoko

1. Dugalić Ernada SK Tešanj
2. Rakić Sofija TRB Bijeljina
3. Ganić Sumeja SK Visoko
4. Lokvančić Dalila SK Visoko


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE