Lokalne TemeUspješan nastup SK "Visoko" na Kup takmičenju BiH

Uspješan nastup SK “Visoko” na Kup takmičenju BiH

Kup takmičenje BiH 2022. godine u gađanju vazdušnim oružjem 10 m (puška i pištolj) u kategorijama seniora i seniorki, u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, održano je u streljani sportske dvorane “Goran Čengić” na Grbavici u Sarajevu. Nastupilo je 103 takmičara iz 15 streljačkih klubova Bosne i Hercegovine, i to 66 takmičara u disciplini vazdušna puška i 37 takmičara u disciplini vazdušni pištolj.

Streljački klub Visoko nastupio je u disciplinama vazdušna puška i vazdušni pištolj te zabilježio odličan plasman. Ekipa seniora vazdušna puška osvojila je drugo mjesto, kao i ekipa seniori vazdušni pištolj, koja je također osvojila drugo mjesto.

Ekipa vazdušna puška: Mimić Abdullah, Ćato Bekir i Ahmić Emin. Ćato Bekir je osvojio 7. mjesto, Mimić Abdullah 9. mjesto i Ahmić Emin 13. pojedinačno.
Ekipa vazdušni pištolj: Mešanović Belmin, Bulut Ramo i Avdović Emin. Mešanović Belmin je bio drugi u pojedinačnom plasmanu, Avdović Emin 8. a Bulut Ramo 12.
Pojedinačan nastup imale su Arnautović Almedina – puška i osvojila 9. mjesto, a Hunček-Pita Aida u discipline pištolj osvojila je 6. mjesto.

Na ovom takmičenju visočki klub je bio drugi najuspješniji klub, odmah iza SK “Sarajevo”.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE