Uspješan nastup mlade Lune Jusufovic na Balkanskom konjičkom prvenstvu u Grčkoj

Konjički klub Sarajevo ostvario je vrhunski rezultat na Balkanskom konjičkom šampionatu u Grčkoj.

Na Balkanskom prvenstvu u preponskom i dresurnom jahanju učestvovalo je devet zemalja sa nekoliko stotina učesnika, a prvi put u istoriji konjičkog sporta Bosna i Hercegovina je imala svoje predstavnike. Bio je to Konjički Klub Sarajevo, čija je članica Luna Jusufovic sa takmičarskim grlom Night Sky nastupila u dječijoj kategoriji discipline dresura.

Luna je prvog dana takmičenja osvojila drugo mjesto u jakoj konkurenciji s visokim brojem procenata 73.5 posto u FEI Children Team testu na kome su nastupila 22 jahaća para iz osam zemalja. Drugog dana takmičenja Luna i Night Sky su odlično odjahale FEI Children Individual test za što su ocijenjene najvećim procentom cijele utakmice od strane glavnog tehničkog sudije, saopćeno je iz Konjičkog kluba Sarajevo.

Luna ima 12 godina i nastup na Balkanskom šampionatu joj je ostvarenje njenih sporskih ambicija, a cilj za iduću godinu je nastup na Evropskom prvenstvu.

Federalna.ba / Fena.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.