NaslovnicaLokalne TemeUspješan nast...

Uspješan nastup članica KRG “Ritam” na turniru u Mađarskoj

U vikendu iza nas održan je “XXI Pecs Cup” u gradu Pečuh u Mađarskoj u periodu od 16. do 18.09.2022. godine u gradskoj sportskoj dvorani “Lauber Dezső”.
Organizator ovog prelijepog događaja bio je Klub Pecsi Ritmikus Gimnasztika Sportegyesület. Turnir je bio organizovan na visokom nivou u A, B i B light programu, a takmičilo je oko 300 takmičarki iz Mađarske, Češke, Finske, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ispred Kluba ritmičke gimnastike “Ritam” predstavilo se 9 djevojčica na čelu sa trenericom Alinom Brutus. Za naše djevojčice ovo trodnevno putovanje je značilo prvi odlazak na takmičenje van granica BiH ove takmičarske sezone. Djevojčice su kao i svaki put dale svoj maksimum, tako da rezultata nije nedostajalo:

Rezultati:

(2015) Marija Marković 1. mjesto i zlatna medalja vježba bez rekvizita
(2015) Sofija Biletić 3. mjesto i bronzana medalja vježba bez rekvizita
(2014) Nejra Muslija 1. mjesto i zlatna medalja vježba vijača, 8. mjesto vježba bez rekvizita
(2014) Marija Kobačić 4. mjesto vježba bez rekvizita
(2014) Laura Krajinović 6. mjesto vježba bez rekvizita
(2013) Petra Bencun 1. mjesto i zlatna medalja vježba čunjevi, 6.mjesto vježba bez rekvizita
(2012) Petra Šimić 2. mjesto i bronzana medalja vježba bez rekvizita, 2. mjesto i bronzana medalja vježba bez rekvizita
(2012) Ana Ban 7. mjesto vježba bez rekvizita
(2009) juniorka Arnela Bećković 4. mjesto vježba čunjevi, 8. mjesto vježba lopta

U narednom periodu djevojčice putuju na turnir u Novi Sad, gdje će se predstaviti na XI međunarodnom turniru “Trofej Novog Sada”.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.