NaslovnicaZDKKulturaUspjeh Muzičk...

Uspjeh Muzičkog centra u Kaknju kao dokaz razvoja kulture

Već nekoliko godina JU za kulturu i obrazovanje uspješno vodi Muzički centar, koji svoj rad nastavlja i ove godine. Polaznici Muzičkog centra uče osnove muzičke kulture i sviranje na klaviru i gitari. Od početka osnivanja Muzičkog centra do danas je prošlo 150 polaznika, koji su imali zapažene nastupe na mnogim značajnim kulturnim manifestacijama kakanjske općine.

U Muzičkom centru na odjeljenju gitare i klavira časove pohađaju djeca iz šest različitih škola Kaknja. Predavači Darko Lekić i Olivera Filipović i u utorak su u prostorijama JU za kulturu i obrazovanje dočekali polaznike Muzičkog centra i počeli sa radom uz tonove gitare i klavira.

Muzički pedagog Darko Lekić predavač odjeljenja gitare je zadovoljan odzivom novih polaznika Muzičkog centra. Entuzijastičan je zbog početka nove školske godine, nada se da će biti uspješna kao i prethodna i da će biti dosta noviteta i koncerata za Kakanj.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.