Uskoro značajna sredstva za turizam u Visokom s viših nivoa vlasti

ZA OČUVANJE PRIRODNIH LJEPOTA KOJIMA OBILUJE FEDERACIJA, ALI I NAŠA DOMOVINA BOSNA I HERCEGOVINA – USKORO ZNAČAJNA FINANSIJSKA SREDSTVA ZA RAZVOJ TURIZMA U VISOKOM S VIŠIH NIVOA VLASTI

Bosna i Hercegovina ima snažan godišnji rast dolazaka turista i brzo širenje usluga u ovom sektoru. Samim tim i Visoko je nezaobilazana destinacija, posebno zbog priče o piramidama i kompleksa tunela na Ravnama, a u posljednje vrijeme i parka Ravne II.

U cilju jačanja turističkih potencijala naše Općine i očuvanja prirodnih ljepota kojim obiluje Visoko prošle sedmice gosp. Kemala Mušinbegovića i mene ugostio je gosp. Semir Osmanagić.

Zajedno smo obišli ljekovitu šumu, park Ravne II i tunel, te tom prilikom uvidjeli i potrebu za određenim infrastrukturnim ulaganjima kako bi ovaj lokalitet dobio potpuni smisao i postao strateški važno mjesto za ugodan boravak turista.

Danas smo iskoristili priliku da razgovaramo s premijerom Ze-Do kantona gosp. Miralemom Galijaševićem (SDA) gdje smo otvorili temu bogatstva perspektive domovine Bosne i Hercegovine koje je satkano u našem Visokom.

Obzirom da je premijer gosp. Miralem Galijašević (SDA) dokazani prijatelj Visokog, te da izuzetno cijeni naše mišljenje obećao je da će naredne sedmice biti naš gost u Visokom i zvanično posjetiti lokalitet Ravne kako bismo na licu mjesta uvidjeli potrebni nivo finansijske podrške i kako bi se ista odobrila!

Zanimljiva je i činjenica da je s Federalnog nivoa obećana podrška u iznosu od 100.000,00KM, što će s sredstvima  koja se odobre od Kantona činiti značajna ulaganja za očuvanje prirodnih ljepota kojima obiluje naše Visoko.

Tačan iznos odobrenih sredstava s viših nivoa vlasti bit će poznat u skorije vrijeme.

 

 

Mirza Ganić