Uskoro izgradnja pristupnog puta parku “Ravne 2”

EMIR FEJZOVIĆ: USKORO IZGRADNJA DIONICE PUTA DO ULAZA U PARK „RAVNE 2“

Pomoćnik gradonačelnice Visokog Emir Fejzović sa saradnicima obišao je u ponedjeljak 3. juna 2019. Kompleks Ravne zajedno sa direktorom Fondacije dr. Semirom Osmanagićem, a razgovaralo se u budućoj saradnji Grada Visoko i Fondacije, koja je na izuzetno visokom nivou.

– Zajedno sa kolegama iz službe za Lokalni ekonomski razvoj obišli smo nove sadržaje na kojima je Fondacija radila u proteklom periodu. Kao Grad Visoko zadovoljni smo onim što Fondacija i dr. Osmanagić rade, a tu prije svega mislim na nivo kvaliteta usluga ovih lokacija. Iz godine u godinu brojni lokaliteti na kojima radi Fondacija dobivaju nove sadržaje i svake godine imamo veći broj ponuda, usluga i proizvoda i ono što se posebno primijeti jeste zalaganje uposlenika Fondacije, koji svakodnevno rade na proširenju sadržaja, ali i uljepšavanju svih lokacija. – istaknuo je Fejzović.

Obilazak je poslužio i za razgovore o budućim planovima za pomenute lokacije.

– Dogovarali smo određene projekte koji se odnose na saobraćajnu infrastrukturu, na povezivanje lokaliteta, izgradnju javne rasvjete kao i povezivanje sadržaja u Kompleksu Ravne. Cilj je da turisti i naši građani imaju kompletnu uslugu i da uživaju u svim ovim ljepotama koje im se nude. Nadamo se da ćemo ubrzo početi sa izgradnjom dionice od regionalnog puta Visoko – Kakanj, pa to ulaza u park „Ravne 2“, sredstva su odobrena pred kraj prošle sezone, okončali smo procedure, pa se nadamo da ćemo ubrzo pronaći dogovor sa Fondacijom, ali i izvođačem radova, kako bi radovi bili okončani što brže i efikasnije i kako ne bismo stvarali probleme brojnim gostima koji se očekuju u narednim mjesecima na ovim lokacijama. Naravno razgovaralo se i o drugim projektima koje namjeravamo realizirati u budućnosti. – kazao nam je Emir Fejzović.

piramidasunca.ba