USAID pokreće projekt razvoja turizma u BiH vrijedan 20 miliona dolara

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) pokreće novi petogodišnji Projekt razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini.

Bosna i Hercegovina ima sve potrebne preduslove da postane jedna od napoželjnijih destinacija na svijetu. Na koji način možemo ostvariti oporavak turizma u BiH od pandemije COVID-19 i postići dugoročnu konkurentnost destinacije i biznisa?

Ponedjeljak i utorak, 25. i 26.1, s početkom u 9:00, USAID promovira novi Turizam projekt.

Prijenos uzivo bit će na Facebook (https://bit.ly/3peXKFK) i
YouTube (https://bit.ly/3sMCUzochannels) kanalu.

Pridružite nam se!

USAID Bosnia and Herzegovina

Ambasador SAD-a Eric Nelson obratiti će se uvodnim govorom prvog dana dvodnevnog događaja putem webinara. Za prvi dan najavljena su i obraćanja ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca, ministrice okoliša i turizma FBiH Edite Đapo, te ministrice trgovine i turizma RS Suzane Gašić.Direktorica Misije USAID-a u BiH Nancy Eslick bit će domaćin predstavljanja projekta prvog dana te će se obratiti uvodnim govorom drugog dana događaja.

Cilj petogodišnjeg, 20 miliona dolara vrijednog projekta je podrška dalekosežnom ekonomskom razvoju pokrenutom turizmom te promocija društvene harmonije kroz prirodno aktiviranje bogatog kulturnog naslijeđai prirodnih ljepota BiH. Kroz poticanje saradnje između svih nivoa vlasti, privrede i lokalnih zajednica, projekt će podržati oporavak turističkog sektora u BiH od negativnog uticaja pandemije, saopćeno je iz USAID-a.

Fena