Uručena pomoć za Puščul Amira

URUČENA POMOĆ ZA PUŠČUL AMIRA

Iako u tehničkom mandatu, predsjednik Savjeta MZ Radovlje Tajib Mihaljević u saradnji sa angažovanim volonterima ispoštovao je još jednu od Odluka Savjeta MZ Radovlje. Naime, na 26. sastanku Savjeta MZ , održanom u februaru 2017. godine donesena je Odluka da se na dobrovoljnoj bazi prikupi pomoć za našeg sugrađanina Puščul Amira koji je oboli od teške bolesti- leukemije.
Akcija je pokrenuta u ovom mubarek mjesecu i za vrlo kratko vrijeme obilazeči od kuće do kuće volonteri: Arman, Ilhana, Kenan, Mirza, Meliha, Fatima i Almir ukupili su 1.665,00 KM te je danas nakon ikindije novac i uručen Amiru.
Predsjednik Savjeta MZ Tajib Mihaljević, poželio je Amiru puno sreće , zdravlja i uspjeha u budućem životu, a volonterima, mladim ljudima iz Radovlja zahvalio se na saradnji koju su pružali tokom ovog mandata Savjeta MZ i pozvao ih da i dalje rade u korist dobra i za dobro, a tako će se i vratiti svima.
Ne skrivajući zahvalnost za ukupljenu pomoć, Amir drhtavim glasom je kazao: Hvala vam svima, pomoć je dobro došla, a posebno me ganulo saznanj da u ovim teškim danima za mene, sad sigurno mogu reći da nisam sam. Tu ste vi , svi vi koji ste pomogli i koji nam pomažete… hvala vam i molim dragog Boga da vas nagradi za to…..
Senad Goralija