Uprkos padu tržišta ASA AUTO i dalje lider

1185

ASA AUTO, vodeća članica ASA grupacije, nosilac i lider u plasmanu novih automobila u Bosni i Hercegovini, ima tržišno učešće od 41,7 posto. U godini koja je na izmaku sumiraju se rezultati prodaje, i prave planovi za narednu godinu.

„Iako je u ovoj godini ukupno automobilsko tržište u Bosni i Hercegovini smanjeno za oko 20 posto, što je značajno uticalo na sve automobilske brendove, ASA AUTO je još uvijek lider i ima najtraženije automobile na tržištu. Kada je u pitanju tržišno učešće po brendovima Volkswagen nikada nije bio zastupljeniji i sada drži preko 20 posto tržišta, a uz njega je i Škoda koja je najtraženiji bh. brend već cijelu deceniju. Kada uzmemo u obzir ekonomsku situaciju u državi, i globalna ekonomska kretanja mogu reći da smo zadovoljni ostvarenim“, ističe Senad Olovčić, direktor ASA AUTA.

U Bosni i Hercegovini postoji trend pada prodaje novih automobila, ali je manji u odnosu na zemlje regiona, ili evropsko tržište koje prolazi kroz izuzetno „sušan“ period prodaje novih vozila. Volkswagen je i dalje najjači brend na evropskom tržištu.

„Iduća godina će za nas biti veliki izazov. Već sada radimo na rješenjima za ovo pitanje. Dosta pažnje posvećujemo ulaganju u sevis i treninge servisnog osoblja, koje je među prvim certificiranim u Volkswagenovoj grupi“, ističe Olovčić, te dodaje „ovo pokazuje da je za nas kupac na prvom mjestu i da naš zadatak nije samo da prodamo automobil, već da se i nakon prodaje brinemo o njemu. Prisnija i dugoročna saradnja sa kupcima vodi ka povećanju povjerenja i zadovoljstva.“

Prodaju ASA AUTA u 2013. godini bi trebali nositi modeli koji će se krajem ove godine pojaviti na bh. tržištu, VW Golf sedme generacije i novi model ŠKODA Rapid. Pored ovih modela fizičkim licima su zbog svoje kvalitete i pristupačnih cijena najprivlačniji Volkswagen Polo i Škoda Fabia.

Posebna pogodnost za kupce marki koje zastupa ASA AUTO je dodatna grancija koju nudi ASA pored fabričke garancija. Tako da kupci dobivaju četiri godine garancije za sve brendove i modele, koje nudi ovaj importer.

Zadovoljstvo kupca je priorotet za ASA grupaciju. Zbog toga je za kupovinu automobila kreirana posebna ponuda Grupacije koja uključuje kupovinu preko članica Moje Banke i ASA Aleasinga, te osiguranje vozila preko ASA Osiguranja.

Komentari

komentara