Lokalne TemeUpriličeno predavanje prof. Mensura Kerle o mladima u islamu

Upriličeno predavanje prof. Mensura Kerle o mladima u islamu

Riječi hadisa “Iskoristi pet stvari prije drugih pet: mladost prije starosti, zdravlje prije bolesti, bogatstvo prije siromaštva, slobodno vrijeme prije zauzetosti i život prije smrti.” su samo jedna od smjernica sa predavanja “Mjesto i uloga omladine u islamu” održanog 22. oktobra u prostorijama Kulturnog centra Altindağ u Visokom.

Povodom mubarek mjeseca rođenja našeg Poslanika, s.a.v.s, Mreža mladih Visoko je ugostila profesora Gazi Husrev-begove medrese Mensura Kerlu, da se obrati i pošalje univerzalnu poruku svim mladim, ali i starijim članovima naše zajednice.

Kako se nositi sa izazovima mladih kroz prizmu vjere i kako ih zadržati u našoj domovini su pitanja čije odgovore nalazimo u sunnetu našeg Poslanika, s.a.v.s.

Skrenuo je pažnju na važnost međusobnog razumijevanja, djelovanja, tolerancije i pojedinačne uloge svakoga od nas.

Poslije predavanja, organizovano je druženje Mreže mladih sa profesorom u Aneksu Bijele džamije, gdje su mladi imali priliku na opušteniji način upoznati se i razgovarati sa cijenjenim profesorom.

Visoko.co.ba/Dženana Smajić/MIZ Visoko


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE