Lokalne TemeUpriličena promocija deset knjiga dr. Semira Osmanagića

Upriličena promocija deset knjiga dr. Semira Osmanagića

U parku „Ravne 2“ u subotu je upriličena prezentacija deset knjiga iz ciklusa „Alternativna historija“ dr. Semira Osmanagića. U pitanju je ograničeni tiraž koji sadrži deset knjiga dr. Osmanagića, među kojim su i izdanja koja se po prvi put pojavljuju u štampanoj formi, ali i neka izdanja koja su bila rasprodana.

– Neke knjige su stare nekoliko godina, neke su nove, neke su neobjavljenje, neke rasprodane, a nekih još ima u prodaji. Ideja je da ciklus od 20 knjiga koliko sam napisao izdam u ove dvije godine. Prvih deset ove godine što i činim, a ostalih deset naredne godine. Alternativnu historiju sam počeo da pišem prije nekih 25 godina i sve ove godine su nastajale ove knjige, koje su značile prije svega moj razvoj, i intelektualni, i naučni, i duhovni, i arheološki i emotivni. Puno sam naučio za sve ove godine, zapravo svaka moja knjiga je bila pisanje, traganje i učenje. – kazao je dr. Osmanagić na početku ove zanimljive prezentacije.

Nakon uvodnog govora uslijedilo je i pojedinačno predstavljanje svih deset knjiga.

„Alternativna historija“ se sastoji od deset knjiga i to „Drevna historija iza zavjese“, „Tragovima Atlantide“ koja se prvi put pojavljuje u štampanom obliku, zatim najtraženiji rukopis već dvadeset godina knjiga „Putevi duše“, tri knjige čija su ranija izdanja rasprodana, „Misterija Anasazija“, „Energetske tačke Planete“, kao i „Meditacija na svetim mjestima Planete“, aktuelna knjiga „ Neočekivane arheološke lokacije Izraela i Palestine“, te bestseller „Moja priča“, najnovija knjiga „Moj razgovor s vještačkom inteligencijom“ i „Kosmička misija Maja“.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE