Upriličena prezentacija projekata i opreme DVD „Visoko“

Danas je ispred Vatrogasnog doma povodom obilježavanja Dana općine Visokog izvršena javna prezentacija 3 realizovana projekta u 2018.godini.

Prvi projekat – Izvršena nabavka specijalne višenamjenske cisterne za podršku vatrogasnim radnim vozilima kapaciteta 7000 litara. Projekat u potpunosti realizovan sredstvima općine Visoko. Ovom prilikom je općinska načelnica Amra Babić zvaničo predala višenamjensku cisternu u nadležnost DVD-u Visoko.

Drugi projekat – Izvršena nabavka kompletne opreme za spašavanje na vodi i od vode koja se sastoji od 1 čamca za 10 osoba, 9 kompleta neoplenske opreme za spasioce, kaciga, plutajučih prsluka za spašavanje, megafona, reflektorskih svijetiljki, užadi, klinova, nosila za unesrečene, imobilizatora, pumpe za vodu, motorne pile i vatrogasnih sjekirica kao i druge prateće opreme. Sredstva obezbjeđena 70% UNDP i 30% općina Visoko.

Treći projekat – Izvršena nabavka dva izolacijona aparata za spašavanje ugroženih od direktne vatre- požara. Sredstva za nabavku aparata obezbjeđena 80% od BH Telecom i 20 % od DVD Visoko.

Naprijed navedeni projekti su realizovani u cilju povećanja materijalno tehničke opremljenosti i jačanja operativnih sposobnosti vatrogasnih snaga u zaštiti stanovništva i materijalnih dobara na području općine Visoko. 

FOTO: Upriličena prezentacija projekata i opreme DVD „Visoko“

visoko.ba