NaslovnicaLokalne TemeUpriličena po...

Upriličena posjeta Medžlisu Islamske zajednice Visoko

U četvrtak 16. decembra 2021. godine, predstavnici JU Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK – direktor Nurđehan Šahinović, koordinator svih poslovnih jedinica Meldina Ugarak, voditelj Dnevnog centra Visoko Emir Šisić i pravnik Ustanove Admir Hasić, upriličili su posjetu Medžlisu Islamske zajednice Visoko gdje su ih dočekali glavni imam Midhat ef. Čakalović i jedan dio Aktiva vjeroučitelja iz osnovnih i srednjih škola sa ovog područja.

Razlog posjete je dosadašnja uspješna saradnja te posljednja izuzetna akcija Aktiva vjeroučitelja MIZ Visoko. Razgovaralo se i o budućim zajedničkim projektima i saradnji.

U proteklom periodu pokrenuta je inicijativa u svim školama s ciljem posjete i donacije Dnevnom centru Visoko. Nakon konsultacija, donirane su majice s natpisom i logom Ustanove za sve korisnike, paketići za djecu, poklon paketi za odrasle korisnike, jedan novi printer/skener/kopir aparat u boji kao i nešto potrošnog materijala za rad s djecom. Tokom posjete i dodjele donacije dobijene su informacije šta bi još moglo unaprijediti rad u Centru s obzirom da je akcija uzela maha među roditeljima i djecom, te se saznalo da se planira zaštita i farbanje kombija jer postoji potreba za tim, što je i izabrano da se podrži u finansijskom smislu.

Tako je izvršeno farbanje oba kombija u proteklom mjesecu čije finansiranje je u potpunosti preuzeo Aktiv vjeroučitelja i Medžlis IZ od sredstava iz akcije u kojoj su učestvovali učenici iz svih škola s područja Medžlisa IZ Visoko. Iznos ukupne donacije računajući majice, paketiće, poklone za 72 korisnika, printer, materijal za rad i farbanje dva kombija je preko 5.500 KM. Možda je bitno naglasiti da je ova akcija bila usmjerena na djecu koja su direktno učestvovala odvajajući od svog ličnog džeparca 0.50 KM, 1.00 KM ili koliko je ko bio u mogućnosti, što je naišlo na veliki odziv i što je zaista pohvalno, uz dodatni angažman i roditelja i učitelja zajedno s djecom.

“Svi akteri ove korisne akcije su izrazili zadovoljstvo ne samo obimom akcije nego i prisustvom osjećaja naših najmlađih i potrebe da pomognu. Ovakve akcije kod svih razvijaju taj osjećaj. Molimo Allaha dž.š. da višestruko nagradi sve učesnike. Amin”, poručili su iz Medžisa IZ Visoko.

Visoko.co.ba/Medžlis IZ Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.