Upriličena dodjela stipendija redovnim nadarenim studentima

U Velikoj sali Općine Visoko danas je upriličena dodjela stipendija redovnim nadarenim studentima sa područja općine Visoko u akademskoj 2017/2018 godini.

Podsjetimo, Služba za finansije, privredu i društvene djelatnosti tokom mjeseca oktobra raspisala je Konkurs za dodjelu stipendija redovnim nadarenim studentima koji je bio otvoren do 3. novembra.

 

Ukupno su pristigla 54 zahtjeva, a 51 student je ostvario pravo na stipendiju.

Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić prisutnim studentima je uručila stipendije i poručila da će Općina Visoko i dalje podržavati mlade ljude, te je u ime općinske administracije, zakonodavne i izvršne vlasti i u svoje lično ime, uputila najiskrenije čestitke našim vrijednim sugrađanima na dosadašnjim ostvarenjima kojima se svi ponosimo i koja na vrhunski način reprezentuju općinu Visoko i državu Bosnu i Hercegovinu.

Fejs Naslovna

Općina Visoko je na ovaj način nastavila promociju uspjeha, prije svega mladih ljudi i njihovih talenata, a načelnica Babić je još jednom naglasila kako je obaveza lokalne zajednice da podržava sve uspješne i kreativne osobe koje su njen najbitniji dio i zaslužuju da njihov rad bude primijećen i adekvatno nagrađen.

Rezultati naših mladih sugrađana su najbolji dokaz da se mukotrpni rad i odricanje isplate, želimo im mnogo sreće u nastavku školovanja i nadamo da će u bliskoj budućnosti dobiti adekvatan posao i svojim profesionalnim angažmanom i zalaganjem pokazati kako ovi prostori imaju dugoročnu perspektivu.

 

Press Općine Visoko