Upriličen sastanak Općinske načelnice i članova Savjeta Mjesnih zajednica

Danas je u Velikoj sali općine održan sastanak Općinske načelnice mr.sci. Amre Babić sa novoizabranim članovima Savjeta Mjesnih zajednica sa područja općine Visoko. Prevashodni cilj sastanka je bio upoznavanje sa novoizabranim članovima Savjeta MZ – a, prisutni su imali priliku da postave pitanja i dobiju dodatna pojašnjenja o mnogobrojnim temama, a najbitinije su odnos MZ – a sa Jedinstvenim organom uprave, odnos Savjeta MZ – a i lokalne vlasti, te dosadašnji realizirani projekti i planovi za budućnost.

Podsjetimo, u mjesecu aprilu održani su izbori za članove Savjeta Mjesnih zajednica, a novoizabrani članovi Savjeta na četverogodišnji mandat, potvrđeni su na 8. sjednici Općinskog vijeća Visoko.

Sastanak je bio i prilika da im se diretkno obrati Općinska načelnica, koja je prisutne upoznala sa obavezama i odgovornostima koje podrazumijeva njihova funcija:

„Savjeti mjesnih zejdnica su pravni subjekti i snose odgovornost prema zakonima Bosne i Hercegovine. Vodimo politiku uravnoteženog razvoja Općine Visoko i, shodno tome, vodimo politiku uravnoteženog razvoja MZ – a na području Općine Visoko. Nadam se da ćemo biti ekspeditivni i efikasni, te da ćemo strateška opredjeljenja znati implementirati na pravi način. Treba da često pravimo radne sastanke, da pričamo o problemima i da budemo partneri u procesu stvaranja boljih rezultata i kreiranja pozitivnog životnog ambijenta. Želim da svi budemo maksimalno profesionalni i rezultati neće izostati“, poručila je načelnica Babić.

Press Općine Visoko